Stadsmeisje Gaat Hiken met SportPartner

Je zou denken dat het juist in een grote stad erg gemakkelijk zou zijn om mensen te vinden die dezelfde interesses delen. Nou, mooi niet! Het is echt niet zo eenvoudig. Ik denk zelfs dat het erg moeilijk is. Ik wil geen kwaad spreken over de plaats waar ik woon, maar eerlijk gezegd, voelt het hier zo onpersoonlijk aan en is het zo overweldigend druk, daar word je af en toe echt gek van. 

Maar, daar hebben we het nou niet over. Het gaat nu over Sportpartner. Ik ben een vrouw en ik ben dol op hiken. Echt, ik ben er helemaal weg van. Het is mijn lust en mijn leven.

In de stad hiken kan dus echt niet of je moet trappen gaan lopen in een flatgebouw. Als je buiten iets wilt doen moet je gewoon de stad uit of het geluk hebben dat er een behoorlijk park bij je in de buurt is. Zo niet, dan betekent het dus naar het platteland gaan en dan is het maar te hopen dat je iemand kent die een auto heeft (Ha, dat is maar 1% van de hele bevolking van onze stad!), anders moet je met het openbaar vervoer, een auto huren of een taxi nemen (en dat loopt al snel in de papieren). 

Waar ik het meest een hekel aan heb is om een uur in de auto te zitten en dan in mijn eentje op pad te gaan. Het zou zoveel plezieriger zijn als ik iemand had waarmee ik de reis ginds en terug van de hiking locatie kon maken en dan ook met die persoon de hele dag die omgeving te gaan verkennen. Hikend door bossen en velden.

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk skeptisch was toen ik Sportpartner online tegenkwam. Ik had nog nooit van deze service gehoord en stelde me er ook niet veel van voor. Maar goed, het basis lidmaatschap was gratis, dus ik dacht dat ik het in ieder geval kon uitproberen.

 Na wat rondgesnuffeld te hebben op de website, vond ik wat profielen van mensen bij mij in de buurt die mijn passie deelden om gezond te zijn en te blijven –  en dan buiten de drukte van de stad. Ik slaagde erin om contact te leggen met een paar mensen waar ik een berichtje achtergelaten had en we besloten om samen een auto te huren en naar een locatie te gaan zo'n twee uur bij ons vandaan.

De dag was fantastisch. We hebben zoveel gelachen! Het hiken ging vanzelf met zo'n leuk gezelschap en we hebben zelfs een picknick gehad op een prachtig weiland waar de zon zich ook nog liet zien. 

Het is nou twee maanden geleden dat ons groepje voor het eerst bij elkaar kwam en we zijn al drie keer met z'n allen een weekend wezen hiken! Ik ben dol op hiken en nu ook op de sportievelingen die ik ontmoet heb via Sportpartner.

Ik betwijfel echt of dit wel mogelijk geweest zou zijn zonder Sportpartner. Ik hoop van harte dat andere mensen zich laten inspireren door mijn verhaal en ook lid worden waardoor het Sportpartner netwerk alleen maar groter wordt.

Happy Hiking! 

—Christine

 

Gerelateerde tags :

Hiken
...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language