Zo krijg je perfecte chemie met je partner

Chemie op de dansvloer heb je niet automatisch met iedereen. Daarvoor is een stabiele relatie en wederzijds respect nodig. Ook moet je je vertrouwd en fijn bij elkaar voelen. Simpel gezegd: er is minimaal vriendschap nodig.

Of je nou een ballroom, moderne of balletdanser bent, de speciale chemie met je partner is bij alle dansen even belangrijk. Zonder chemie mist jullie optreden zowel op technisch als artistiek gebied net dat stukje extra.

De onderdelen van goede partners zijn

In sommige gevallen is de chemie er gewoon. Jullie worden aan elkaar gekoppeld en vanaf het begin vliegen de vonken ervan af en dansen jullie de sterren van de hemel.

Maar dat is niet altijd het geval. Dan moet je wat extra moeite doen om iets speciaals tussen jullie te creeëren.

Het zal je helpen als je de basiskenmerken en ingrediënten van goed partnerschap kent. Dan kun je werken aan de chemie en wie weet wat het dan wordt...

Net als bij een romantische relatie, is je danspartner ook een relatie van je. De dingen die je in een levenspartner zoekt, komen voor een groot deel overeen met wat je in een danspartner zoekt.

 

Het is en blijft toch een relatie

  • Respect. Zowel op het podium als in de studio behandel je je partner altijd met respect. Alleen al wat je zegt maakt een groot verschil. Dingen als 'alsjeblieft' en 'dank je wel' zijn niet zo moeilijk, maar wel van essentieel belang. Probeer elkaar niet de schuld van fouten te geven, maar kijk naar hoe je het beter kan doen.
  • Comfortabel. Samen dansen met een partner, is intiem. Veel Pas de Deux en ballroomdansen zijn romantiek in uitvoering; de seks spat er in sommige vallen van af. Daarvoor moet je je op zijn minst fijn bij elkaar voelen. Leer elkaar op een andere manier kennen en ontdek  jullie overeenkomsten en verschillen.
  • Vertrouwen. Hoe meer je je partner vertrouwt, hoe meer risico's je durft te nemen. Door risico's te nemen, krijg je een betere choreografie en daarmee een betere uitvoering daarvan. Wees wel altijd consistent in je uitvoering. Het is erg verwarrend voor je partner als je steeds andere dingen doet. Je partner moet op jou kunnen vertrouwen en dat gebeurt alleen als jij consequent bent in je uitvoering.
  • Oogcontact. Je partner in de ogen kijken is een essentieel onderdeel van goede chemie. Zonder oogcontact heb je amper contact met je danspartner, zelfs het publiek zal dat merken.     
  • Communicatie. Onderdeel van iedere geweldige relatie is goede communicatie, toch? Om het op de dansvloer tussen jou en je partner te laten werken, is het nodig dat je je partner laat weten wat jij nodig hebt en wat voor jou belangrijk is. Ook moet je je openstellen voor de wensen en verlangens van je partner, net als wederzijdse zorgen. Dat zijn voorwaarden om eventuele problemen te kunnen oplossen.

Doe je huiswerk

Je partner helpt je wel om het beste in jou naar boven te halen, maar je moet jouw deel daar wel voor doen.

Voor mannen betekent dit dat je zo sterk moet worden, dat je je partner veilig kunt liften. Voor vrouwen betekent dit dat je een goede balans moet hebben, met een goede techniek maak je het liften voor je partner gemakkelijker.

Als je een goede relatie en vertrouwensband hebt ontwikkeld, houd die dan vast. In de loop van de tijd zal die band alleen maar groeien. Net als de chemie tussen jullie.

Herinner je je Nureyev en Fonteyn? Zij dansten jarenlang samen en ze werden steeds beter. Hoe meer ze als team samenwerkten, hoe beter ze elkaars bewegingen konden voorspellen. En dat is waar prima partnerschap om draait.

 

Gerelateerde tags :

Partners zijn Relatie
...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language