Golf is meer dan 18 holes

Ooit waren we allemaal beginners, ook Tiger Woods en Rory McIlroy zijn ooit begonnen. Zij stapten niet op de green  en speelden meteen de sterren van de hemel, zij moesten het eerst ook leren.

Alle golfers hebben hetzelfde gemeen, of ze nou professionals of amateurs zijn.

Hun liefde voor golf ontstond niet terwijl ze ergens tussen de zesde en zevende hole waren of bij de achttiende hole. Nee, zo werkt het helemaal niet. Golfen moet je leren, dat vereist kennis en techniek. Zoals bij alles, moet je hier ook bij het begin beginnen. Je start niet met het winnen van wedstrijden, maar met het onder de knie krijgen van de sport.

Pyramides van golfballen op de oefenbaan

Iedere golfer legt zijn basis op de oefenbaan

Wil jij serieus met de golfsport aan de slag? Dan moet je daarvoor je leergeld betalen. Ga oefenen op het daarvoor bedoelde terrein en laat je beste swing zien.

Misschien heb je net een nieuwe serie met automatische tees gekocht, een machine die oefenmateriaal spuwt of je doet het ouderwets op een open veld met een emmer ballen die je zelf op moet halen na het slaan, in alle gevallen moet de oefenbaan jouw thuis zijn als beginneling.

Ik vind de doe-het-zelf oefenbanen het beste. Het verlangen om je slag te verbeteren en je spel te ontwikkelen groeit enorm als je weet dat je zelf  je ballen moet ophalen.

Er zitten 14 clubs in je set en die vragen ieder om een andere behandeling. De lengte van de club bepaalt je houding. De positie van de bal en de vorm van de hole hebben invloed op jouw swing. Om het verschil tussen de clubs te leren kennen en welke je wanneer het beste kan gebruiken, moet je eindeloos oefenen totdat je automatisch de juiste club voor die slag pakt.

Afslaan van de tee is belangrijk, maar de bal putten is van levensbelang

Toen ik leerde te spelen, was er maar één andere plek op de baan waar je mij kon vinden. Als ik niet op het oefenterrein was, dan was ik aan het putten. Ik oefende mijn lange slagen, mijn tap-ins (van dichtbij in de hole tikken) en vooral de aan je zelfvertrouwen knagende één meter slagen. Je kent ze wel. Die slagen die je altijd zou moeten kunnen maken.

Leren hoe je recht vanaf de tee slaat is één ding, maar je zult nooit onder par slaan als je geen tijd besteedt aan het onder de knie krijgen van het putten. Een hole afsluiten in stijl kan je score niet alleen flink verbeteren, maar het geeft je ook een dosis zelfvertrouwen die je bij je verdere spel goed kunt gebruiken.

Golfbal aan de rand van de hole

Met meer zelfvertrouwen doe je het goed op de baan

Als je je swing eenmaal onder controle hebt en je weet hoe je afstanden moet inschatten voor je schoten, dan ben je klaar voor het echte werk. Je kunt de baan op. Verwacht er nog niet teveel van, een hele baan is nog wat teveel gevraagd. Kies liever voor de korte baan, dus de 9 hole par 3 baan. Dit is de perfecte plek om je korte spel te verbeteren; hoe je het aanpakt en hoe je put. Dat zijn de belangrijkste onderdelen van het spel.

Ik heb talloze zaterdagochtenden dezelfde 9 holes gespeeld, steeds maar weer. Daardoor kon ik mijn spel wel verbeteren, dat is de beste tip die ik jou kan geven. Wil je goed worden, blijf dan oefenen, oefenen en oefenen.

Golfballen op de oefenbaan

Deze uitdaging hoef je niet alleen aan te gaan

Je bent niet de enige, neem dat maar van mij aan. Meer golfers zijn bezig met het perfectioneren van hun swing en andere onderdelen. Als je samen gaat oefenen, helpt je dat beide een heel eind op weg. Van de oefenbanen en greens, naar de Par 3-baan en uiteindelijk de volle 18 holes Par 72. Als je dit samen met een partner doet, laat je minder snel je hoofd gek maken.

Met je partner kun je kennis delen, je kunt elkaar tips geven en elkaar op fouten wijzen. Een partner helpt je om je spel naar het volgende niveau te brengen en om het (niet onbelangrijk) veel leuker te maken.

Golf is geen eenvoudig spel, het alleen leren is een hele uitdaging. Maak het jezelf daarom gemakkelijker en leuker door samen met een partner te spelen. Dat zorgt voor meer gezelligheid en je kunt elkaar door moeilijke tijden heen slepen. Een win-win situatie dus.

...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language