Goed afstellen van je fiets voorkomt ongemak

Wie regelmatig een tochtje maakt met de fiets kan te maken krijgen met zadelpijn of pijnlijke knieën. Deze ongemakken zijn te verhelpen door ervoor te zorgen dat de fiets goed is afgesteld en dat je wel de juiste maat fiets hebt. Het gezondheidsmagazine van de Consumentenbond 'Gezondgids' heeft enkele goede tips op een rijtje gezet.

 

Om een fiets goed af te stellen begin je met het zadel. Wanneer deze op de juiste wijze geplaatst is, verstel je daarna pas het stuur. het gemakkelijkste is wanneer iemand je even helpt zodat je op de fiets zit om e.e.a. goed af te stellen. Tegen de muur aanleunen wil ook.

 

Het juiste framemaat kun je uitrekenen. Meet je binnenbeenlengte op, tweederde ervan is de ongeveer de juiste framemaat.

Veilige verzorgingsproducten

Veel fietsers smeren een bepaald soort crême op de (binnen) benen die gevoeligheid moet voorkomen. Uit een aantal tests van de Consumentenbond blijkt dat er nogal wat crËme's op de markt zijn die juist gevoeligheid opleveren. Ondanks teksten als dermatologisch getest en hypoallergeen.

 

Aan het artikel in de Gezondgids is medewerking verleend door een dermatoloog. Hier worden een aantal merknamen vermeld van verzorgingsproducten, die je het beste kunt gebruiken. Mogelijk kan ook de apotheker je wel van dienst zijn met een goed advies.

Meer fietsnieuws op www.50plusplein.nl

Gerelateerde tags :

Framemaat
...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language