Dus je wilt gaan golfen?

Een beroemde uitspraak van Oscar Wilde was: "Golfen is een bedorven goede wandeling". Als je dit aan een golfer voorlegt zal hij dat stellig ontkennen. Maar als je nog maar net begint met golf dan is dit wel zo'n beetje het sentiment waar je het mee eens kunt zijn.

Het is niet gemakkelijk om golf onder de knie te krijgen, maar het is een van de beste vrijetijdsbestedingen. Je bent bezig met sport en het is tegelijkertijd relaxerend.

Spreek met een golf professional voordat je begint

Je zou kunnen proberen om Tiger te Twitteren en om zijn advies te vragen over hoe je kunt leren golfen. Maar je kunt beter naar de club gaan waar je wilt gaan spelen en daar aan de golfmeester of golfpro vragen of je op deze club les kunt nemen. Zij kunnen je helpen om zo snel mogelijk dat begeerde golfvaardigheidsbewijs (GVB) te krijgen.

In golf maakt het erg veel verschil uit met welke clubs je speelt. Er zijn ijzers, woods en er is een putter. Ze hebben allemaal een andere flexibiteit, een andere schachtbreedte en -lengte om maar eens drie variabelen te noemen. Als je de verkeerde keuze maakt in club, krijg je dat balletje niet eens van de grond.

Praat met een golfpro voordat je begint

Betaal je leergeld en neem wat lessen

Je krijgt niet alleen advies over het golf materiaal wat je nodig hebt, maar je kunt ook golfles krijgen op de golfbaan waar je hoopt te spelen. Als lid krijg je vaak korting en mag je ook al spelen voordat je je GVB (golfvaardigheidsbewijs) hebt gehaald. De meeste golfclubs geven privé- en groepslessen. Vooral in het begin is een groepsles aan te bevelen. Veel goedkoper en je leert net zoveel.

De meeste golfclubs verkopen lidmaatschappen of je kunt per keer betalen als je speelt. Dit betekent dat je een "greens fee" betaalt als je aankomt en dan ga je een rondje spelen. Meestal moet er echter een lid van de club bij zijn die jou meeneemt als gast, anders mag het niet. Je kunt het beste gewoon zelf lid worden, dan kun je gaan wanneer je wilt en je lessen en GVB kun je dan ter plekke halen.

Betaal je leergeld en neem wat lessen

De bal driven? Eerst maar eens raken!

Als je een professionele golf wedstrijd ziet dan zou je denken dat het iets is wat je gemakkelijk zelf op kunt pakken. In werkelijkheid kan het nog lang duren voordat een beginner op een 18-hole golfbaan staat om er te spelen. Er zal heel wat tijd doorgebracht moeten worden op de oefenrange, de putting green en op de kleinere par-3 golfbanen  voordat je je echt kunt wagen aan een volledige rondje golf.

Werk aan je korte game, oefen je swing, raak de golfbal en sla hem recht vooruit, voordat je er zelfs maar aan denkt om de lengte van de green te halen en een eagle-putt te maken.

Golf is een spel wat je moet oefenen, oefenen en oefenen. Dan moet je regelmatig spelen om beter te worden. Je kunt niet verwachten dat je een keer per week kunt spelen en dan beter word. Dat is de koude, harde waarheid.

Maar, zoals we straks al zeiden, als je het ritme eenmaal te pakken krijgt dan is er geen andere sport die zo lonend is. Als je de smaak te pakken hebt dan wil je elke dag gaan spelen. Je houdt alle golfnieuwtjes bij, weet dat Joost Luiten Ne'erland's #1 is en je gaat zelf in lokale wedstrijden spelen.

Er net naast is er net niet in

Gerelateerde tags :

Green Driving Golflessen
...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language