Geweldig voetenwerk

Dus jij wilt een ster worden in de paso doble, quick step en de tango. Je droomt ervan om een danser te worden met een voetenwerk waar anderen alleen van kunnen dromen.

Maar voordat je kunt wielrennen, moet je eerst leren fietsen. Dat geldt ook voor dansen. Om echt goed te worden, moet je beginnen bij het begin.

Maar waar moet je beginnen?

Basis ballroompassen

Start met de simpelste wals-in-het-vierkant-pas. Als je echt een goede danser wilt worden, moet je beginnen bij het begin en dat is dansen in een vierkant.

Maak met tape een vierkant op de vloer, waarna je in dat vierkant gaat staan.

Leer het ritme van de walsmuziek kennen door er naar te luisteren. De muziek is altijd in driekwart maat, daarom moet je altijd in drieën tellen. Begin bij het meest eenvoudige: 'één, twee, drie - één, twee, drie - één, twee, drie'. Als je de maat van de muziek, het ritme, gevonden hebt, dan kun je verder gaan en anders tellen 'één, twee, drie - twee, twee, drie - drie, twee, drie.

Als je dat onder de knie hebt, ga je verder met het voetenwerk.

Je volgt het patroon van het vierkant op de grond. Op de eerste tel zet je met je linkervoet een stap naar voren, op de tweede tel sluit je je rechtervoet aan en die verplaats je ook meteen (in diezelfde tel) een stap opzij. In de derde tel sluit je je linkervoet aan bij de rechter en je verplaatst je gewicht weer naar je linkervoet.

Om het vierkant compleet te maken, zet je een stap naar achteren met je rechtervoet op de volgende eerste tel. Dan sluit je je linkervoet aan en zet je een stap naar links, allemaal op de tweede tel. Verplaats je gewicht naar je linkervoet, waarna je rechts aansluit op de derde tel.

Deze passen zul je gaan doen met een partner. De uitleg is tot nu toe voor de manelijke partner geweest, de leider. De vrouw doet precies hetzelfde, maar dan in spiegelbeeld. Die beginnen dus met hun rechtervoet en stappen naar achteren.

Als je deze oefening kent en het vierkant kunt dansen, dan ben je klaar voor de basis van de salsa, rumba en de cha-cha-cha.

Basis ballroompassen

Basistips om te onthouden

Om fantastisch voetenwerk op de vloer te vrengen, heb je meer nodig dan alleen je voeten. Je hele lichaam moet hieraan meewerken, dus ook je hoofd, armen, heupen en rug.

Als je danst met een partner, denk dan aan het volgende:

Blijf in een rechte houding. Staar niet naar je voeten, dat is gewoon not done. Je krijgt dan niet alleen een lelijke houding, maar je brengt je partner ook in verwarring. Wat is daar beneden op die vloer te zien??  Weet waar je gewicht is. Door je gewicht op je juiste voet te plaatsen, kun je sneller en zekerder bewegen. Als je gewicht verdeeld is over beide voeten, dan weet je zeker dat je struikelt en valt, met meenemen van je partner. Werk samen met je partner en niet tegen elkaar. Bepaal vooraf wie de leider is, want twee kapiteins op een schip is nooit een goed idee.

Een salsa waarbij beide partners willen leiden, lijkt meer op worstelen. Span je spieren op de juiste plekken. Niet alle spieren in je lichaam moeten gespannen zijn, sommigen lichaamsdelen moeten juist slap zijn, zoals je knieën. Anders kun je je lichaamsgewicht niet verplaatsen. Je armen moeten wel gespannen zijn, maar niet stijf. Let op dat verschil. Als je de cha-cha-cha of de salsa danst, zijn de spieren in je heupen weer belangrijker.

Oefen, oefen, oefen. Hoe vaker hoe beter, ook als is het maar tien minuten per dag. Dan ben je goed op weg om snel aan de moeilijker dansen te beginnen en de kampioen op de dansvloer te worden.

Gerelateerde tags :

Passen Ballroom
...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language