De beste uitrusting als je begint met tennis

Het maakt niet uit hoe oud of hoe jong je bent als je met een nieuwe sport begint, maar het is wel belangrijk dat je de juiste keuzes maakt in de uitrusting die je nodig hebt voor je nieuwe sport.

Tennis is een snel spel en het is belangrijk dat je de materialen hebt die bij jouw niveau passen.


 

Zelfs een beginner heeft een ervaren racket nodig

Als je op zoek gaat naar je eerste tennisracket kijk je misschien naar de beginner rackets en vergelijk je de prijs met die van de supermarkt. Waarom zou je een hoop geld uitgeven als je net begint? Dat is dus een foute gedachte.

Juist als je begint met tennissen is het heel belangrijk dat je iets koopt van kwaliteit. Een goed, modern, lichtgewicht, racket waar je niet meteen een tenniselleboog van krijgt.

De moderne rackets zijn erop gemaakt om je te helpen met je spel. De technologie die erin zit is wel doordacht waardoor het behulpzaam is bij je tennisspel. Als je net begint met tennis kun je alle hulp gebruiken die je gegeven wordt om snel een betere tennisspeler te worden.


 

Tennisrackets en tennisballen

Goede kwaliteit wil niet altijd zeggen dat het ook duur moet zijn

Het is dus van groot belang dat je een goed tennisracket in je handen hebt als je de baan op gaat, maar het hoeft je geen handenvol geld te kosten. Je kunt een racket kopen van goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Alle grote merken, Wilson, Prince, enz. hebben rackets speciaal voor beginners die lichtgewicht zijn en een groter bladformaat hebben. Kijk ook eens bij je club naar gebruikte rackets die alleen nieuwe bespanning en een nieuwe grip nodig hebben. Zolang het racket aan de voorgaande criteria voldoet kun je hiermee perfect beginnen aan je tenniscarrière.

Een tennisracket blijft altijd bij je

Een tennisracket is echt een persoonlijke keuze. Naar mate je beter gaat spelen wordt het belangrijker om te begrijpen dat het racket een belangrijk onderdeel is van je spel. Je wordt één met je racket; de weerstand van je bespanning, de flexibiliteit van het frame, de grootte van de grip, dat speelt allemaal mee om van jou en je racket een eenheid te maken. Het wordt een verlengstuk van je arm. Dan is er nog een ander belangrijk onderdeel wat je absoluut nodig hebt om het spel te spelen en dan hebben we het niet over tennisballen.

Tennisschoenen voor alle soorten banen

Je racket is een onderdeel van het tennisspel, maar je schoenen bepalen hoe je het spel gaat spelen en hoe comfortabel je daarmee bent. Je kunt terecht komen op gras, hardcourt, rode klei of gravel en elke ondergrond speelt anders. Op elke ondergrond komt een andere speelstijl tot ontwikkeling en afhankelijk van op welke banen je speelt, ontwikkel je je speelstijl.

Vrouw speelt tennis

Wie de schoen past...

Voor een beginnende tennisser is het belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je de baan op gaat. Goede schoenen zijn niet alleen belangrijk, maar zelfs van vitaal belang. Behalve de technologie die gebruikt wordt in moderne schoenen is er nog iets anders waar je aan moet denken.

De oppervlakte waar je op gaat spelen bepaalt naar welke soort schoenen je gaat kijken, maar dan vertellen je voeten je of je de juiste schoenen hebt voor hun comfort. De goede maat, in de lengte én de breedte is het enige wat telt voor je voeten.

Tennisschoenen moeten flexibel zijn, met een zacht en stevig voetbed om de vereisten van het tennisspel te weerstaan. Plotseling stoppen en afzetten, schuiven over de baan en snel van richting veranderen om de bal te kunnen bereiken. De zolen moeten er tegen kunnen.

Voor rode klei en gravel heb je gladdere zolen nodig om te kunnen glijden en mag de buitenzool ook wat zachter zijn. Op een hardcourt heb je een zool nodig met wat meer grip en een veerkrachtige, stevige basis om de schok wat te dempen.

Tennisschoenen strikken

Twee paar schoenen en je bent klaar

Het is echt niet nodig dat je een kast vol met schoenen aanschaft maar twee paar tennisschoenen is toch wel te adviseren. Tennis speel je nooit alleen en het is mogelijk dat je op een andere soort baan uitgenodigd wordt. Als je dan goede schoenen hebt voor een soft court én een paar voor een hardcourt, dan ben je op alles voorbereid. Nog even een weetje: op de club met hard courts mag je gerust met soft court schoenen spelen, maar die slijten dan erg snel. Op een soft court mag je nooit met hardcourt schoenen spelen, want die vernielen de baan.

Een goed ingelichte en voorbereide tennisspeler kan op alle banen terecht voor een game-set-match!


 

...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language