Beginnen met tennis

Tennis spelers zijn, net als voetbalspelers, misschien wel de fitste atleten van alle sporters. Een wedstrijd kan 2 tot 3 uur duren en dan gaan ze de volgende dag gewoon weer hetzelfde doen! Je moet wel degelijk fit zijn om eraan te beginnen, maar dan houdt tennis je echt wel in goede vorm. Je kunt het op alle niveaus spelen, van een balletje slaan in het park tot misschien wel Wimbledon, maar dat is maar voor een enkeling weggelegd. Je hoeft niet meer helemaal in het wit gekleed te gaan, maar de regels gelden wel voor iedereen.

Wat heb je nodig voor tennis?

Zoals met elke sport is het belangrijk dat je het juiste materiaal hebt om mee te spelen. Goede schoenen zijn belangrijk, waarbij je ook moet kijken of je binnen of buiten speelt, op een gravelbaan of op het beton. Dan heb je een racquet nodig. Dat hoeft niet een kopie te zijn van het racquet van Nadal, maar neem ook geen plastic prul uit de supermarkt. Je kunt zelfs goede tweedehandse racquets kopen die met nieuwe bespanning en een grip weer zo goed als nieuw zijn.

Als je met een nieuwe sport begint word je vaak al snel beter en heb je beter materiaal nodig. Je kunt dan beter even wat investeren, zodat je niet elke paar maanden weer wat nieuws nodig hebt. Je kunt zelfs naar je lokale tennisclub gaan en advies vragen aan de pro. Die kan je helpen met deskundig advies en je kunt er vaak racquets uitproberen voordat je erin investeert.

Is dat nou

Het spel begrijpen is ook belangrijk.

Als je aan een nieuwe hobby begint is het wel handig als je de regels ook kent. Met tennis b.v. is het erg belangrijk dat je die regels begrijpt. De lijnen op de baan, waar je wel en niet mag staan met opslaan, wanneer je moet wisselen en, ja, ook hoe de puntentelling is! Maar we mogen aannemen dat je die dingen misschien al weet voordat je aan tennis begint. Je interesse komt toch ergens vandaan, nietwaar? Er zijn boekjes in de handel waar de fundamentele dingen in staan en je kunt het natuurlijk ook altijd vinden via Google.

Er komt echt een heleboel kijken bij de spelregels van tennis, maar als je je erin verdiept en maar vaak gaat spelen, dan leer je het spelenderwijs. En tennis kun je de rest van je leven blijven spelen!


 

Rome was ook niet gebouwd in één dag. Tennis heeft tijd nodig

Je weet dat elke nieuwe sport of vaardigheid tijd nodig heeft voordat je er beter in wordt. Als je wat hand-oog coordinatie hebt kun je zo beginnen met tennis. Zolang als je begrijpt dat je niet meteen een ralley kunt spelen of die bal kunt plaatsen waar jij hem wilt, dan komt dat best goed. Je moet er wat tijd en energie in steken en je realizeren dat Rome ook niet in één dag gebouwd was. Geniet van het bezig zijn, van elke keer dat je contact maakt met de bal en, niet in het minst van de speler aan de andere kant van het net! Of dat nou een vriend(in) is waar je zomaar wat mee slaat of de tennispro die je beetje bij beetje bijbrengt wat het verschil is tussen backhand en forehand, opslaan en volleyen. Iedereen is ergens begonnen, zelfs Roger Federer. Ook hij heeft leren spelen door veel te oefenen. Oefening baart kunst; een beetje oefenen levert niet veel op, heel veel oefenen en je ziet eruit als die artiesten op de tennisbaan in Roland Garros.

Tennis is een complex spel, maar op den duur, met hulp van een goede coach kan iedereen genieten van een heerlijk potje tennis.

Je hebt iets meer tijd nodig om te leren tennissen:)

Gerelateerde tags :

Racquet voor tennis
...
...

Gefeliciteerd! Je hebt iemand gevonden!

Jullie hebben allebei elkaars profiel bekeken en goedgekeurd. Je kan nu een gesprek beginnen.

Select language